ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Δρ. Φώσκολος Ανδρέας https://www.linkedin.com/in/andreas-foskolos-28518a36/ 

Αποφοίτησε το 2001 από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας, και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Wageningen (Ολλανδία), ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Μετά από μια περίοδο 2 ετών που εργάστηκε ως διατροφολόγος στην Ελλάδα, ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (Ισπανία) σχετικά με στρατηγικές μείωσης της νιτρορύπανσης από την εκτροφή βοοειδών γαλακτοπαραγωγής. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Cornell (ΗΠΑ) υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Van Amburgh. Συμμετείχε στην αναβάθμιση του συστήματος διατροφής του Πανεπιστημίου Cornell (CNCPSv6.5), βελτιώνοντας σημαντικά το πρωτεϊνικό τμήμα του συστήματος και ενσωματώνοντας νέες προσεγγίσεις σχετικά με την αποδόμηση του NDF στην μεγάλη κοιλία των μηρυκαστικών. Από το 2015 έως το 2019 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth (Ηνωμένο Βασίλειο) ως ερευνητής, όπου συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα σχετικά με την μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την εκτροφή μηρυκαστικών, αναπτύσσοντας και χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα αξιολόγησης του κύκλου ζωής (LCA). Από τον Οκτώβριο του 2019, είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δολαπτσής Απόστολος, ΕΤΕΠ

 

Παρπούνα Μαριάννα, Γεωπόνος - ζωοτέχνης M.Sc., Επιστημονικός συνεργάτης – Διατροφολόγος  https://www.linkedin.com/in/marianna-parpouna-223188a3/

Η Παρπούνα Μαριάννα αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Επιστήμης Ζωικής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια το 2015 απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακής ειδίκευσης με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων» από το αυτό πανεπιστήμιο. Έκτοτε εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και το 2021 σε εταιρείες συναφούς αντικειμένου. Από τον Ιανουάριο του 2022 αποτελεί μέρος του ανθρώπινου δυναμικού του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας – Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων.

 

Πλωμαρίτου Αντιγόνη, γεωπόνος-ζωοτέχνης, M.Sc  https://www.linkedin.com/in/antigoni-plomaritou-3421031a9/

Η Αντιγόνη Πλωμαρίτου αποφοίτησε το 2019 από την Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής. Έκτοτε, εργάστηκε ως τεχνικό προσωπικό με την ομάδα του Δρ. Φώσκολου και το 2020 ξεκίνησε το διδακτορικό της στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η διδακτορική διατριβή της αφορά την βελτίωση αποδοτικότητας χρήσης αζώτου της τροφής σε μοσχίδες αντικατάστασης αγελάδων γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης.

 

Mikenzie England Hanlon, ζωοτέχνης M.Sc. https://www.linkedin.com/in/mikenzie-hanlon-420684140

H Mikenzie England Hanlon είναι απόφοιτος του τμήματος Animal Science στο Texas Tech University και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα Animal Science στο Aberystwyth University. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Η έρευνά της επικεντρώνεται στην βελτίωση αποδοτικότητας χρήσης αζώτου της τροφής σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής μέσω διατροφικών στρατηγικών.

 

Μποντέτσης Ηλίας, ζωοτέχνης, M.Sc https://www.linkedin.com/in/bodecis-elias-58370671/

Ο Μποντέτσης Ηλίας είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του τέως Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας. Το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Universita degli Studi di Bari με τίτλο «Produzioni Zootechniche e Vegetali di Qualita in Ambiente Mediterraneo». Κατέχει επαγγελματική άδεια πιστοποιημένου τεχνικού τεχνητής σπερματέγχυσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης κατέχει ανώτερη πιστοποίηση ποδοκόμου βοοειδών με την ολλανδική μέθοδο πέντε βημάτων από το Landwirtscaftscammer Echem- Niedersachsen Deutschland καθώς και πιστοποίηση εκπαιδευτού της καναδικής μεθόδου ποδοκομίας «White Line Atlas Method». Από το 2015 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας ποδοκόμος και παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 

Μακρίδης Λέανδρος, μηχανολόγος μηχανικός, M.Sc  https://www.linkedin.com/in/leandros-makridis-3b90501a4/

Ο Λέανδρος Μακρίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, με κατεύθυνση στην Ενέργεια, Βιομηχανικές Διεργασίες και Αντιρρυπαντική Τεχνολογία. Η διδακτορική του διατριβή αφορά την βέλτιστη διαχείριση κτηνοτροφικών αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας και την ελαχιστοποίηση του ρυπαντικού φορτίου.